PROGRAMI

Inkluzivno obrazovanje

Projekat se od Aprila 2013 realizuje u partnerstvu sa organizacijom SAVE THE CHILDREN IN NORTH WEST BALKANS. Opšti cilj projekta je stvaranje održivog modela koji će sprečiti osipanje romske dece iz obrazovnog sistema.

Zdravlje Roma

Ciljevi projekta: povećanje nivoa znanja, prevencija i smanjenje rizičnog ponašanja, povećanje broja romskih trenera za vršnjačku edukaciju…

Mladi

Projekat se realizuje uz podršku Evropske Komisije, programa „Youth in action“. Povezati mlade iz različitih sredina/zemalja kako bi razmenili iskustva i pokrenuli zajdeničke akcije, na rešavanju problema manjina u zemljama iz kojih dolaze.

U pripremi

U pripremi tekst… U pripremi tekst… U pripremi tekst… U pripremi tekst… U pripremi tekst… U pripremi tekst…

O NAMA

Grupa mladih romskih NVO aktivista, uključena u romski pokret, 90’tih godina, aprila 2002. godine, osnovala je udruženje građana Centar Mali Princ.

Osnivači Centra Mali Princ, prepoznali su potrebu za stvaranjem romske organizacije civilnog društva , koja će svojim aktivnostima doprineti integraciji romske dece u obrazovni sistem, a kroz pružanje sveobuhvatne podrške romskoj deci i njihovim roditeljima, i uključivanjem institucija na nacionalnom i lokalnom nivou u ovaj proces, kako bi se ostvarili sistemske promene.

| Vrh strane ↑ |

Vesti